Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Trossi-jäsen: ”Särmää toimintaa!”

Hannu Valon purjehdusmatka oli katketa alkuunsa, mutta Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelu pelasti päivän. Valo sai apua päivän aikana Inkoon ja Helsingin vapaaehtoisilta meripelastajilta. – Olin vaikuttunut, kuinka särmää toimintaa, sanoo Valo, joka on hyödyntänyt kokemusta esimerkkinä myös työssään. ”Oli elokuun alku ja olimme vaimon kanssa lähdössä aamulla Inkoon Elisaaresta kohti Porkkalaa. Irrotettiin köydet ja tarkoitus oli ajaa […] The post Trossi-jäsen: ”Särmää toimintaa!” appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


muutoksia jäsenpalvelun tiimiin – uutena Julia Vuorela

Jäsenpalvelu- ja hallintopäällikkö Tiia-Maria Tykkä jää perhevapaalle 20.6.2024 alkaen. Perhevapaan aikana Meripelastusseuran jäsenpalvelun ja hallinnon tehtävissä toimivat jäsenpalvelun asiantuntija Anna Koponen sekä kesäkuun alussa aloittanut jäsenpalvelu- ja hallintokoordinaattori Julia Vuorela. Jäsenpalvelun asiantuntija vastaa Meripelastusseuran toimiston tarjoamasta jäsenpalvelusta ja -neuvonnasta, Meripelastusseuran toimiston yleishallinnon tehtävistä sekä jäsenpalvelu- ja hallintopäällikön vanhempainvapaan ajan erikseen määritellyistä muista työtehtävistä. Jäsenpalvelun asiantuntija […] The post muutoksia jäsenpalvelun tiimiin – uutena Julia Vuorela appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Operaatio Meritähti vesillä liikkujien turvana koko juhannuksen

Vapaaehtoiset meripelastajat varautuvat kiireiseen juhannukseen. Vesillä liikkujien turvana päivystää yli 130 pelastusalusta miehistöineen ympäri maata torstaista sunnuntai-iltaan. Mukana Operaatio Meritähdessä on yhteensä noin tuhat vapaaehtoista. Vaikka meripelastajat ovat valmiina auttamaan, voi avun tuleminen vesillä kestää joskus pitkäänkin. Meripelastusseura kannustaa vesillä liikkuvia kantamaan myös itse vastuuta omasta turvallisuudestaan ja valmistautumaan vesille lähtöön huolella. Veneen päällikkö vastaa […] The post Operaatio Meritähti vesillä liikkujien turvana koko juhannuksen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Varuboden-Osla lahjoittaa 50 000 euroa vapaaehtoiselle meripelastukselle

Osuuskauppa Varuboden-Osla lahjoittaa 50 000 euroa Suomen Meripelastusseuralle ja Ålands Sjöräddningssällskap -järjestölle. Lahjoitus tehdään osuuskaupan hallintoneuvoston käyttörahastosta, josta tuetaan paikallisia hyväntekeväisyyskohteita. Osuuskauppa Varuboden-Osla haluaa tukea meripelastuksen tärkeää työtä, joka on erityisen ajankohtaista nyt kesällä. Lahjoituksen avulla meripelastajat voivat kehittää toimintaansa ja ylläpitää kalustoaan. – Varuboden-Osla on rannikon osuuskauppa, joten meripelastus tuntui meistä luonnolliselta lahjoituskohteelta. Meripelastus […] The post Varuboden-Osla lahjoittaa 50 000 euroa vapaaehtoiselle meripelastukselle appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Turvallisempi tulevaisuus vesillä: VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja käynnistyy

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Suomen Meripelastusseura ovat käynnistäneet sosiaalisen median kampanjan VesiturvallisuusLähettiläät, jonka tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta ja ymmärrystä turvallisesta vesillä liikkumisesta. Vesiturvallisuuskampanja ei ole pelkästään tiedonjakoa; se on strateginen aloite, joka keskittyy vesiturvallisuusasenteiden ja toimintatapojen parantamiseen. Kampanjan sydämenä toimii monialainen joukko VesiturvallisuusLähettiläitä. Lähettiläät heijastavat vesillä liikkuvien ihmisten kirjoa: mukana on niin nuoria […] The post Turvallisempi tulevaisuus vesillä: VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja käynnistyy appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Uusi pelastusalus Helsinkiin

Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen. Helsingin Meripelastusyhdistyksen käyttöön sijoitettu alus kastettiin eilen 29.5. Helsingin Eteläsatamassa ja sai nimen Aisko. Vene korvaa vuonna 2019 valmistuneen vastaavan aluksen, joka on jo useamman vuoden ollut Meripelastusseuran eniten tehtäviä suorittava yksikkö. Kymmenmetrinen vesisuihkupropulsiolla varustettu pelastusvene yltää 35 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja […] The post Uusi pelastusalus Helsinkiin appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Pelastusliivit estäisivät jopa 80 prosenttia vesiliikenteen hukkumisista

Kahdeksan kymmenestä vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos pelastusliivit olisi puettu oikein päälle. 25.5.2024 vietetään Pelastusliivipäivää. Uuden veneilytutkimuksen (2024) mukaan 62 prosenttia veneilijöistä käyttää pelastusliivejä tai kelluntapukineita aina vesillä liikkuessa. Vähiten pelastusliivejä käytetään sisävesillä ja perämoottoroidulla soutuveneellä sekä sisämoottoriveneellä veneiltäessä. Yleisintä käyttämättömyys on 25–34-vuotiaissa ja yli 75-vuotiaissa. Suomessa hukkuu joka vuosi 100–150 ihmistä, joista noin kolmannes […] The post Pelastusliivit estäisivät jopa 80 prosenttia vesiliikenteen hukkumisista appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseura ja Tallink Silja Line opastavat nuoria turvalliseen veneilyyn

Suomen Meripelastusseura ja Tallink Silja Line ovat julkaisseet yhteistyössä nuorille suunnatun koulutusvideon turvallisesta ja vastuullisesta veneilystä. Meripelastusseuran tuottama ja Tallink Silja Linen rahoittama video vie nuoret venematkalle, jonka aikana käydään läpi tärkeimpiä veneilyturvallisuuteen kuuluvia asioita sekä opastetaan toimimaan vesillä vastuullisesti niin muita vesillä liikkujia kuin luontoakin kunnioittaen. Interaktiivisella videolla nuori pääsee myös testaamaan tietämystään ja […] The post Meripelastusseura ja Tallink Silja Line opastavat nuoria turvalliseen veneilyyn appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Ennen vesille lähtöä vene ja omat taidot kuntoon

Toukokuussa on raportoitu kolme vesiliikenteen yhteydessä tapahtunutta hukkumista. Veneilyverkoston turvallisuusviestinnän ryhmään kuuluvat järjestöt ja viranomaiset muistuttavat, että ennen kauden ensimmäistä veneretkeä tulee tarkistaa veneen kunto ja kerrata vesillä liikkumisen säännöt. Ennen veneilykauden aloitusta on syytä käyttää riittävästi aikaa veneen huoltamiseen ja käydä läpi veneen turvallisuusvälineet. ”Moni alkukauden pelastustehtävä johtuu veneiden teknisistä vioista, jotka olisi voinut […] The post Ennen vesille lähtöä vene ja omat taidot kuntoon appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Hyödynnä Meripelastusseuran jäsenedut

Meripelastusseuran jäsenyhdistysten Trossi- ja muille henkilöjäsenille on nyt tarjolla monipuolinen valikoima jäsenetuja. Yhteistyökumppanimme Brush ’n Go, Fenix valaisimet, Forum Marinum, TallinkSilja, Suomen Venehuolto ja Ursuit tarjoavat upeat veneilyyn ja muuhun vesillä liikkumiseen liittyvät edut. Suorat linkit jäsenetuihin sekä tarvittavat alennus/etukoodit löytyvät Meripelastusseuran mobiilijäsenkortilta. Jäsenedut saa verkkokaupassa käyttämällä koodia sekä henkilökohtaisesti asioidessa jäsenkorttia näyttämällä. Kaikki jäsenedut […] The post Hyödynnä Meripelastusseuran jäsenedut appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoiset jälleen valmiina auttamaan vesillä

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi on alkanut tai alkaa asteittain toukokuussa. 1.5. alkaa myös Trossi-jäsenpalvelun kausi ja veneilijöiden kiireettömiin avunpyyntöihin vastaa Meripelastusseuran Trossi-palvelunumero. Suuri osa Meripelastusseuran vapaaehtoisia pelastusasemia on jo valmiudessa tai aloittaa päivystyksen vappuviikolla. Pohjoisempana sekä paikoin vielä jäässä olevilla sisävesillä pelastusveneet lasketaan vesille heti jäiden lähdettyä. Avovesikauden ensimmäisen tehtävän suoritti Rauman Meripelastusyhdistys 21.4. kun pelastusvene […] The post Vapaaehtoiset jälleen valmiina auttamaan vesillä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Hae VesiturvallisuusLähettilääksi – Vaikuta ja valista!

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ja Suomen Meripelastusseura hakevat VesiturvallisuusLähettiläitä sosiaalisen median kampanjaan! Tarkoituksena on yhteistyössä lähettiläiden kanssa vaikuttaa turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta. Vesillä vietetty aika on olennainen osa suomalaista elämäntapaa, tarjoten virkistystä, rauhaa ja ainutlaatuista yhteyttä luontoon. Vaikka vesillä, vedessä ja veden äärellä liikkuminen tarjoaa monipuolisia harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia, liittyy siihen valitettavasti myös merkittäviä […] The post Hae VesiturvallisuusLähettilääksi – Vaikuta ja valista! appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »