Meripelastusseura
Pyhäjärven järvipelastajat Ry

Säkylän Pyhäjärvi ja lähivesistöt

 
 
Puhelinnumerot

Sisävesillä yleinen hätänumero hätätilanteissa:

112


Kiireettömät tehtävät Trossi-palvelunumeroon (1.5. - 31.10.):

0800 30 22 30

Muina aikoina suoraan Pyhäjärven Järvipelastajien päivystäjän numeroon:

044 016 7925


SMPS-Uutiset

SMPS-Uutiset

Tutkimus: Testamentin tekeminen kiinnostaa suomalaisia – nuoret ja naiset valmiimpia tukemaan järjestöjä

Korona-aika on herättänyt nuorten kiinnostuksen testamentin tekemistä kohtaan. Nuoret ovat myös muita ikäryhmiä valmiimpia tukemaan arvojensa mukaista toimintaa testamenttilahjoituksilla. Iän lisäksi myös sukupuolella on merkittävä vaikutus siihen, millaisen toiminnan tukeminen kiinnostaa. Noin 15 prosenttia suomalaista on tehnyt testamentin ja 39 prosenttia on harkinnut testamentin tekemistä. Tämä selvisi kaikkia suomalaisia edustavasta tutkimuksesta, jonka Hyvä testamentti -kampanja […] The post Tutkimus: Testamentin tekeminen kiinnostaa suomalaisia – nuoret ja naiset valmiimpia tukemaan järjestöjä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Illat pimenevät – kulkuvalot kuntoon!

Kesä on vaihtunut syksyksi ja illat pimenevät. Monilla veneilykausi kuitenkin jatkuu pitkälle syksyyn. Hämärässä, pimeässä tai huonon näkyvyyden vallitessa on tärkeää, että vesilläliikkujat näkevät toisensa ja pystyvät tunnistamaan, mihin suuntaan toinen on matkalla. Ilman kulkuvaloja se on lähes mahdotonta. Kulkuvalot, vihreä ja punainen sivuvalo, mastovalot ja perävalo, antavat kulkusuunnan ohella vinkkiä myös toisen aluksen koosta. […] The post Illat pimenevät – kulkuvalot kuntoon! appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Haemme teknistä asiantuntijaa

Oletko venealan osaaja, jolla on jo useamman vuoden kokemus alalta? Haluatko työskennellä ammattiveneiden parissa yhteistyössä alan toimijoiden ja vapaaehtoisten meripelastajien kanssa? Omaatko hyvät vuorovaikutustaidot ja aktiivisen työotteen? Jos vastasit kyllä, tule meille tekniseksi asiantuntijaksi! Suomen Meripelastusseura on vuonna 1897 perustettu meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien auttamishaluun ja pyyteettömään työhön. Päätehtävämme on […] The post Haemme teknistä asiantuntijaa appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


13 pelastettu lähes varmalta menehtymiseltä tänä kesänä

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt suorittivat elokuun loppuun mennessä yhteensä 1787 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme. Veneilyn suosio jatkoi kasvuaan toisena koronakesänä, mikä näkyy myös Meripelastusseuran tilastossa. Viranomaisen johtamaan pelastustehtävään vapaaehtoiset meripelastajat on tänä vuonna hälytetty 590 kertaa. Tähän mennessä todennäköiseltä menehtymiseltä on pelastettu 13 ihmistä. Yhteensä apua on saanut 3884 ihmistä ja 1502 alusta. Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalveluun kuuluvia […] The post 13 pelastettu lähes varmalta menehtymiseltä tänä kesänä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Turvallista syysveneilyä

Syksy muistuttaa jo tulostaan. Illat pimenevät ja viilenevät. Syksyllä myös sää voi muuttua vesillä hyvin nopeasti. Veneilystä on mahdollista nauttia turvallisesti vaikka jäiden tuloon asti, kunhan ottaa huomioon muuttuneet olosuhteet. Syksyllä kaikki vesille lähtöä edeltävät tarkastukset ja toimenpiteet kannattaa tehdä erityisen huolellisesti. Reittisuunnittelun tärkeys korostuu pimeän ja aallokon takia. Matkapuhelin on olennainen turvallisuusvaruste, jonka toimivuudesta […] The post Turvallista syysveneilyä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseura hakee yhteisöjäseniä – 3 Step IT ensimmäinen

Meripelastusseura hakee yrityksiä ja yhteisöjä tukemaan vapaaehtoista meripelastustoimintaa. Tavoitteena on saada 50 uutta yhteisöjäsentä. Ensimmäinen tukijoukkoon liittynyt on turvallisia ja ympäristövastuullisia IT-ratkaisuja tarjoava 3 Step IT Group. – Suomen Meripelastusseura ja erityisesti sen vapaaehtoiset meripelastajat tekevät pyyteetöntä ja arvokasta työtä. Myös meillä 3 Step IT:ssä on paljon vesilläliikkujia, joille luo turvallisuuden tunnetta jo pelkkä tieto, […] The post Meripelastusseura hakee yhteisöjäseniä – 3 Step IT ensimmäinen appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Vapaaehtoiset meripelastajat auttoivat yli 300 ihmistä vesillä juhannuksena

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt lähtivät apuun juhannusviikonloppuna yhteensä 147 kertaa. Valtaosa tehtävistä oli eriasteisia avustuksia, mutta vakavampiakin pelastustehtäviä mahtui joukkoon. Pelastusliivien pukemisen tärkeys tuli jälleen todistettua. – Joensuun järvipelastajat osallistuivat veneonnettomuuden pelastustehtävään sunnuntain vastaisena yönä, kun moottorivene ajoi uittopoijuun ja sai vuodon. Kolmen hengen seurue pelastettiin uppoavasta veneestä ja kuljetettiin turvaan, kertoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö […] The post Vapaaehtoiset meripelastajat auttoivat yli 300 ihmistä vesillä juhannuksena appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Operaatio Meritähti turvaa juhannusta vesillä

Vapaaehtoiset meripelastajat varautuvat kiireiseen juhannukseen. Vesilläliikkujien turvana päivystää lähes 130 pelastusalusta ja 1000 meripelastajaa ympäri maata torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Meripelastusseura kannustaa vesilläliikkujia huolehtimaan myös itse turvallisuudestaan. – Helteellä pelastusliivi voi tuntua tukalalta, mutta tosiasia on, että vain puettu liivi pelastaa. Onnettomuus tapahtuu aina yllättäen, ja silloin ei usein ole enää aikaa liivien hakemiseen ja pukemiseen, sanoo […] The post Operaatio Meritähti turvaa juhannusta vesillä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Suomen ja Viron vapaaehtoiset meripelastajat sopivat yhteistyöstä

Suomen Meripelastusseura sekä Viron vapaaehtoinen meripelastusjärjestö, Eesti Päästeliit ja meripelastusyhdistys Eesti Merepäästeühing allekirjoittivat tänään kumppanuussopimuksen. Kumppanuussopimus on jatkoa viime vuonna käynnistyneelle Development of Integrated Trossi Service in Baltic Region (INTROSERV) -hankkeelle, jonka tavoitteena on parantaa veneilijöiden ja pienvenesatamien turvallisuutta luomalla Itämeren alueelle yhtenäinen teknisen- ja kiireettömän avun järjestelmä. Sopimuksen avulla pyritään vakiinnuttamaan Suomen ja Viron […] The post Suomen ja Viron vapaaehtoiset meripelastajat sopivat yhteistyöstä appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »


Meripelastusseuralle merkittävä lahjoitus suu-nenäsuojuksia

Lifa Air on lahjoittanut Meripelastusseuralle 24 000 kappaletta kotimaisia suu-nenäsuojuksia suojaamaan vapaaehtoisia meripelastajia toiminnassa pelastusaluksilla ja -asemilla. Meripelastusseura vastaanotti lahjoituksen keskiviikkona 16.6. ja suu-nenäsuojukset lähetettiin eteenpäin seuran 60 eri puolilla maata sijaitsevalle asemalle. – Vapaaehtoisten meripelastajien turvallisuus on meille sydämenasia. Lifa Airin lahjoitus auttaa meitä merkittävästi miehistöjemme terveysturvallisuuden ylläpitämisessä. Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia lahjoituksesta, […] The post Meripelastusseuralle merkittävä lahjoitus suu-nenäsuojuksia appeared first on Suomen Meripelastusseura.

Lue lisää »